Seguidores

lunes, diciembre 10

Seguim amb ponent...

Després de les prolífiques plujes que tinguérem, i que van plenar d'aigua fonts, barrancs i rius, vingueren tongades de sec, de cel ras o amb núvols poc o gens plovedors. I en eixes estem ara, amb entrada d'aire sec de mestral o ponent, que va fer pujar notablement les temperatures dels últims dies, durant el pont de la Consti- Puríssima. Els dragonets (andragons) i les rates penades deixaren el cau les últimes nits. Per altra banda, a estes altures de la tardor, per ací, les últimes raxes de vent van acabar per desfullar les figueres, llidoners i moreres, espolsant abundant pinassa sense arribar a trencar branques o tombar arbres d'importància...al menys que tinguem notícia. Encara podem observar algunes falcies volant amb acrobàcies.

Esta matinada van tornar a baixar les temperatures un poc de colp, com sol pasar, "sense avís" previ. De bon matí destacava en el cel una nuvolada llarga i estreta a modo de gran cuc o serp amb el cap més ample que la resta del cos, que anava avançant de nord a sur, travessant el bell mig de Diània, des de les terres més ponentines fins a la mar, ja ultrapassat el Montgó camí d'Eibissa.

I jo sense la càmera de fotos, per la voreta de la mar de Xeraco, passejant amb els gossos. Quina llàstima, xe! Però una sort poder vore un espectacle així de bonic, a pesar de l'aire fred. El sol va quedar amagat dins del núvol més d'un quart d'hora, tot i que era l'únic núvol en tota la contornada del cel, i totes les mutanyes diàniques a la vista, es van quedar una estoneta menor o major a l'ombra ( les Creus, el Mondúver i la Falconera, la Safor, l'Altmirall, el Xerive, la Segària, el Montgó...). Al nord, la serra de l'Or o de les Rabosses de Cullera, lluint un sol de contrast, curiosament a les fronteres septentrionals d'aquest territori. Un espectacle del cel a les terres diàniques curiós d'observar i que trobe "un pel" interesant per a contar. I ara em vaig a cercar imàgens del Meteosat per comprovar si ha quedat constància oficial del fet.

Salut, pau i bé.

P.S. Ah, no m'oblide de felicitar a una "desapareguda" amiga en el dia del seu aniversari. Felicitats Magda!

No hay comentarios: