Seguidores

domingo, diciembre 16

Si per desembre plou,...

Diumenge (tercer d'Advent) 16 de desembre del 2007


Ha plogut! Xe! Després de tants dies de sec (quants? ni els vaig contar però el contrast amb el temps plovedor de la primera part de la tardor fa que em semblaren molts , molts dies). La terra secallosa per dalt, i més la roja que la blanca, i el Vernissa minvant dia a dia.

I escribint al voltant d'aquestes coses de la terra , l'aigua i el cel, i per al·lusions vernissenques , a modo de justificació d'este quadern de camp, i del seu contingut "pairal", ara que per una clavadeta de cama deixem l'anonimat estricte. Moltes voltes se gasta aquest calificatiu de forma eufemística (literatura pairal) per tal de prejutjar escrits "no compromessos". Ara bé, pensem que el compromís (personal) amb la terra, està lligat directament amb la estima per eixa terra, i eixe territori i eixos paisatges per damunt dels colors polítics...
Fins i tot els colors de l'arc de Sant Martí (bandera de baixell "insígnia") sembla que és aclaparada mondialment per col·lectius no heterosexuals... I que conste que no tinc res en contra de ninguna tendència sexual humana, en principi; únicament que rebuig la nostra mania humana d'establir diferenciacions de i per tot. I la pena és que com a bandera haguera estat més bonic que ens puguera representar com a unànime humanitat, responsable i plenament administradora de trellat del seu futur compartit amb la resta d'espècies desabanderades ( o millor, perquè no, englobades al mateix baixell que vendria a ser aquesta "Arca de Noé") Vaja, vaja ho dit com a repte social i humà, encara que semble políticament incorrecte o no progressista el dir estes coses. Per a que després diguen o puguen dir que parlar i escriure de l'oratge, dels núvols, dels rius, de les plantetes...no és compromés.

En fí, que l'amor a la terra no cal més que cultivar-ho qual jardí, com tot amor veritable, i això paradoxalment no té perquè ser, tampoc, políticament correcte.

Ara que estem a la recta final de l'Advent, que s'acaba la tardor, ara que tot això es tradueix "ramaderament" com l'entrada en plena "voràgine" consumista que anomenen nadalenca...Xe, això és Nadal? Ni tan sols en minúscules .

Via correu reenviat, una amiga em va felicitar les festes passant-me una presentació de "Powerpoint" sobre la contovèrsia nadalenca. Hi apareix un enllaç interesant "do Brazzzilll" que està molt bé, a la direcció electrònica www.xmasresistance.org.

A casa ja hem fet el Betlem ;) .BON NADAL I BON ANY NOU!




No hay comentarios: