Seguidores

jueves, abril 24

Dia del LLibre



No parem de celebracions, i avui, dimecres 23 d'abril, sant Jordi, va escampant-se la bona costum de celebrar els llibres, els llibres de debó, de paper imprés.

I hem tingut el gust de presentar un llibre a la Escola Politècnica de Gandia els seus autors Xavi, Josep i "el menda". El llibre té per títol Els boscos de la Safor i s'apropa al tema des d'una perspectiva didàctica i tècnica, de forma que pot ser fullejat, llegit i aprofitat per un públic lector molt variat, gaudint-ho veritablement tot persona que estime les nostres muntanyes properes i veïnes. La presentació ens la fet el profe de forestals i company Rafa Delgado, que va apuntar el valor del llibre en moments en què no trobem temps mé s que per a lectures ràpides virtuals. Després ens va posar un poc desigualment coloradets...però en general hi tenia raó.

La presentació del llibre, dins de la Setmana de la Llengua que es celebra al Campus de Gandia no va tindre la capacitat de convocatòria que esperàvem. No estem a Finlàndia, és clar ni alguns en tenim el resó mediàtic del Chiki chiki, per exemple ( del que, independentment ens alegrem de que deixe d'interpretar el seu autor paperets secundaris amb Buenafuente) i el vespre invitava més a les cervessetes i sucs, o passejar després de tants dies de vent desapacible. Ademés, sembla que des de la presentació en societat de l'obra a la Casa de la Marquesa a principi de mes, amb la sala plena (moltes gràcies!), la rumor de que el llibre és un "tostón" que no aprofita per a res, potser s'haja escampat ràpidament per la contornada ( hehehe :)). No, bromes a part, el lloc , el tema i la gent que ha posat el seu interés en vindre han valgut la pena.

Moltes gràcies a tota la gent.

Volem aportar un poc de llum a la foscoreta que n'hi ha al voltant dels nostres "boscos" i de la cultura de muntanya que s'amaga al voltant, prou desconeguda al dia d'ara. Volem fer debat sobre el que cal protegir, conservar i millorar, i cóm ho podem fer, i per supost i primer de tot, perquè paga la pena fer-ho.

Com dirien els nostres iaios forestals:
Per la persistència del bosc!

No hay comentarios: