Seguidores

martes, abril 22

Earth Day, Dia de la Terra

Dimarts 22 d'abril del 2008, 38 Dia de la Terra

Doncs això, ja fa 38 anys que es conmemora el Dia de la Terra des d'un primer 22 d'abril que va ser "proposat" per un senador nordamericà per tal de contribuir a la conscienciació social davant la problemàtica ambiental de la nostra casa , a la que habitem, la única que tenim, el nostre planeta Terra.

Lligat a la conmemoració s'associa l'anomenada Senyera de la Terra, de color blau, amb una image de la Terra obtinguda "des de fora" per la NASA. Va estar dissenyada pel pacifista John Mc Connell, i no té caràcter oficial. Sense manies ni ànim de clavar-me amb ningú col·lectiu, sempre he pensat que la senyera de l'arc de sant Martí, tot i que representa a una determinada opció sexual (i de vida) ( i sempre, des de que em vaig assabentar, m'he pregunte per què), caldria que representara totes les opcions vitals de la Terra, incloses les humanes, és clar, ja què representa un símbol universal i pertany a l'imaginari col·lectiu.

Però bé , pel que "tenim entre tecles", avui podríem aprofitar per a fer balanç de la trajectòria humana en estes últims 38 anys. La tasca no és gens fàcil, i és fàcil què ens deixem portar per la nostra malícia al voltant de la condició humana, i alhora, tenim la convicció de que solament amb una visió positiva podem avançar cap a la solució. És a dir, cal estar crítics i a la vegada trobar solucions des d'una perspectiva positiva, és a dir oberta als canvis i quasi obssesionada amb el desitg de millorar, però això, sense tancar-se al cercle viciós de l'obssesió, únicament amb eixa espècie de gana o desig d'avançar en la direcció encertada, vaja.

Doncs això, bon dia per a fer balanç, i a pesar dels resultats que ens podem trobar, bon Dia de la Terra tinguem!

Salve Gaia!!!

No hay comentarios: