Seguidores

martes, marzo 22

Boscos a la Safor




Aquesta setmana s'inicia la primavera, i també un cicle de conferències a la ciutat de Gandia al voltant dels boscos i dels paisatges vegetals al llarg de la història, aprofitant que enguany es celebra l'any internacional dels boscos.

La cosa m'ha agafat un poc per sorpresa (sorpresa de les bones, clar) tot i que Xavi Ródenas em va informar fugaçment i resumidament en acomiadar-nos a la font dels Madallars a l'últim homenatge fet a Joan Pellicer. Amb un somriure em quedé pensant en l'interés de realitzar aquests events. Personalment, és tot un honor participar com a guia junt amb els altres dos companys de "Els boscos de la Safor" , Xavi i Josep Sendra, d'una ruta pel barranc de Manesa o de la Manesa (al llibre Els barrancs de la Safor del company Rafael Delgado et al.).
Es tracta d'una altra meravella de les nostres muntanyes que vaig tindre la sort de redescobrir, quan junt als companys de la brigada de conservació de microreserves de flora i d'hàbitats prioritaris de la conselleria de Medi Ambient -Claudi Sendra, Paco Ribes i Salveta Ferrando- ja fa quasi deu anys, vam senyalitzar una microreserva a l'entorn de les sureres, recuperant la senda que enllaçava la nevera de dalt amb la gran del poble de Barx situada avall (cal fer memòria també de què l'últim tram de senda de baix va obrir-se amb l'ajuda de la gent del Centre Excursionista de Tavernes). Després vindria la divulgació i l'èxit als catàlegs i llibres de rutes de la contornada, així com l'auge del senderisme dels últims anys.
Una sort tenir racons com aquest, de gran singularitat al conjunt diànic i recuperats per al coneixement i perquè no, també l'excursionisme regulat i respectuós, esperem...

I anit al fèisbuc m'assabente d'aquest cicle de xerrades.
La programació promet, totes les xerrades semblen prou interessant, a diferents nivells i serà tot un luxe escoltar forestals pioners de la renovació de la professió (i de l'apropament a d'altres disciplines i professions) com ara el doctor enginyer de monts Helios Sainz Ollero, de dilatada trajectòria geobotànica, per exemple, així com d'altres professionals d'ací i d'allà, d'altres variades disciplines, alguns d'ells i d'elles joves i també experts en les seves matèries.
L'organització haurà estat possible "buscant sinèrgies i fent xarxa" que diria Xavi, tot i que ens sap greu i ens extranya no trobar al cartell anunciador altres institucions adients i referents, ubicades a la comarca que al no estar-ne representades qüestionen la veracitat de l'entrecomillat; a bon entenedor sobren paraules ;-).



http://www.alfonselvell.com/index.php?news=95


No hay comentarios: