Seguidores

martes, diciembre 31

Bon any nou




 
Arriba eixe moment periòdic, d'acomiadar-se d'un any que se'n va i de rebre el nou que comença.
El temps passa inexorable, clar, i en aquest cicle anual tenim costum de fer-ne bons propòsits per a l'any vinent així com tractar de llevar-nos càrregues de damunt. És una ocasió molt extendida de fer-ho. Per cert, que a hores d'ara ja han entrat al nou any al meridians més primerencs del món i les celebracions oficials i públiques contenen una gran càrrega, com ací i allà, com tots els anys, de vacuïtat, no ens cregam que brolla un indici de creativitat relacionada amb un augment o expansió de la consciència, què va!
I volem ser feliços, que vinga un any feliç.
L'ambient de falsetat, dominació de uns humans sobre altres, la destrucció dels millors valors humans enmascarada a la vegada per una mena de 'tot està bé', la conflictivitat a que es du la llibertat, a qualsevol nivell, pot ser, en termes globals vaja in crescendo.
Tot i així o precissament per això és un bon moment, sempre pot estar-ho, de dessitjar per aquest proper any una reafirmació de tot allò que paga la pena conquerir (o al menys esforçar-se per arribar-hi): ser més nosaltres mateixes i mateixos (amb major coherència entre el que pensem, el que volem i el que  fem), en autoconstrucció com a subjectes els més lliures possible. No més aixina podrem construïir un món millor. Ah, i amb molt d'entusiasme i estima, amb AMOR.
En eixe sentit, pot semblar distorsionat l'efecte d'aquesta actitut, doncs, a nivell humà col·lectiu és tan sóls un granet de sorra, però també a la nostra escala personal pot resultar tot un repte, fins i tot inabordable.
És per això que conciliem aquest moment de l'any per tal de desitjar que tot allò de bo siga practicat i fet, i què d'una forma pareguda a com la llum, aparentment invisible, al passar sobre un objecte, sobre qualsevol porció de matèria (abans fosca) la il·lumina, vaja escampant-se i revitalitzant i humanitzant cada vegada més aspectes i circunstàncies personals, familiars, comunitàries, humanes.
En poques paraules: BON ANY 2014!!!



No hay comentarios: